5 april, 2018

Ny bistro på Heden

Nu har Idrottsgården på Heden fått nya hyresgäster. Det är klassiska Lasse på Heden som utökar sin verksamhet och öppnar Werners Bistro.

Sedan tidigare driver Michael Werner gatuköket Lasse på Heden. Men nu utökar han verksamheten och öppnar Werners Bistro tillsammans med sin syster Madeleine Werner. Den nya bistron ligger i Hedens tidigare cafélokal Idrottsgården på Parkgatan 41. Här serverar man gourmetburgare gjorda på noga utvalda råvaror men även husmanskost och vegetariska alternativ.

Rött trähus med bil parkerad framför

Det röda trähuset Idrottsgården var ursprungligen en del av en jordbrukargård på Heden. Gården byggdes till det 22:a allmänna svenska lantbruksmötet som hölls i anslutning till Jubileumsutställningen 1923. Den bestod av en mangårdsbyggnad och tillhörande stall för hästar och kor. Här fanns också bland annat köks- och kryddträdgård, loge och mjölkkammare.

Mangårdsbyggnaden har levt vidare som idrottscafé och är numera hem för Werners Bistro. De ekonomibyggnader som finns kvar har bland annat använts som omklädningsrum för fotboll och andra idrotter på Heden.

Fler nyheter!