Hoppa till innehållet
1 december, 2017

Nu sparkar Kronhusjul igång!

I morgon blåser vi in Kronhusjul med pompa och ståt. Här finner du bland annat Göteborgs äldsta julmarknad, underhållning med historiska inslag för hela familjen och fina julklappar hos hantverkarna i Kronhusbodarna.

Kronhusgården och Kronhusets röda tegelfasad lyser upp samtidigt som det snöar.

Den anrika och traditionella julmarknaden i Kronhuset startade redan 1964 och har sedan dess lockat mängder med besökare till Västra Nordstan. Sedan förra året har Higab arbetat med att utveckla julaktiviteterna runt Kronhusgården och nu när det lackar mot jul är det alltså dags för den andra upplagan av Kronhusjul.

I morgon klockan 11 blir det pampig invigning när GWO blåser in Kronhusjul. Därefter kan besökare ta del av ett fullmatat program fram till den 23 december. Du kommer bland annat att kunna gå guidade visningar av Kronhuset, lyssna på julkonserter, lära dig hur man tillverkar marsipangrisar, julpyssla och träffa Kronhustomten och hans familj. Varje helg gästas Kronhusgården även av någon av Göteborgs historiska föreningar som gestaltar olika historiska skeenden.

Du kan köpa fina julklappar av både hantverkarna i Kronhusbodarna och marknadsdeltagarna i Kronhuset och julbodarna på gården. I mysiga Café Kronhuset fyller du på med ny energi, här serveras både mat och fika.

Kronhusjul arrangeras av Higab och Göteborgs kulturhistoriska ekonomiska förening och pågår mellan den 2-23 december. Sista dagen för den traditionella julmarknaden är söndagen 17 december.

Hela programmet!

Fler nyheter!