Hoppa till innehållet
23 augusti, 2017

Nu bökas det i jorden på Härlanda Park

För den som besöker rastgården på Härlanda Park möts man nu av fem bökande hängbukssvin. I ungefär tre månader kommer de att bereda marken inför det kommande naturkonstverket Liljegården.

Bökande svin på innergård.

Foto: Kulturhuset Kåken

Naturkonstverket är en av sju LandArt-installationer som skapas på olika platser runt om i Göteborg. Satsningen är en del av ”Grön och skön stad ” som är det här årets tema inför stadens 400-årsjubileum 2021.

Kreatören bakom Liljegården på Härlanda Park är trädgårdskonstnären Tage Andersen. Hans naturkonstverk håller nu på att ta form på den gamla rastgården. På insidan av muren hänger det redan tygvepor med liljemotiv och sedan förra veckan bökar fem hängbukssvin på gården för att bereda marken. Senare i höst kommer Tage Andersen att sätta de första liljelökarna och i vår kommer en andra omgång liljelökar. Under sommaren 2018 är det beräknat att Liljegården kommer att stå helt färdig.

Hängbukssvinen kommer att befinna sig på Härlanda Park i ungefär tre månader och nyfikna besökare är välkomna att kika förbi. Dock är det inte tillåtet att gå in i grisarnas hage eller att mata dem.

Projektet är ett samarbete mellan Göteborg 2021, Higab, Kulturhuset Kåken och Örgryte-Härlanda stadsdelsförvaltning.

Om Grön och skön stad 2017!

Om Liljegården!

Fler nyheter!