31 maj, 2017

Nu är Saluhall Briggens innergård nyinvigd

Tidigare i dag nyinvigdes innergården vid Saluhall Briggen. Besökarna bjöds på kaffe och tårta och fick lyssna på tal av kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S).

Higab skrev i måndags om upprustningen av Saluhall Briggens innergård, mellan Tredje och Fjärde Långgatan, där man har skapat en öppen, trygg och grön plats i stadsmiljö. Det har bland annat resulterat i ett öppet stråk mellan långgatorna och flera multifunktionella ytor.

Under onsdagseftermiddagen nyinvigdes gården med pompa och ståt. Ett 50-tal besökare hade tagit sig till platsen för mingel, kaffe och tårta och för att lyssna på när kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) skulle hålla invigningstal och klippa bandet. Talade gjorde även Higabs affärsområdeschef Johan Carlsson och Park- och naturnämndens ordförande Cecilia Dalman Eek (S). Dessutom bjöds besökarna på livemusik från Kulturskolan.

Projektet är ett samarbete mellan park- och naturförvaltningen, stadsbyggnadskontoret och fastighetsägaren Higab genom projektorganisationen Trygg vacker stad. MARELD landskapsarkitekter har stått för gestaltningen av gården.

Bilder från nyinvigningen

Läs pressmeddelandet!

Läs fler nyheter!