31 maj, 2017

Nu är Saluhall Briggens innergård nyinvigd

Tidigare i dag nyinvigdes innergården vid Saluhall Briggen. Besökarna bjöds på kaffe och tårta och fick lyssna på tal av kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S).

Higab skrev i måndags om upprustningen av Saluhall Briggens innergård, mellan Tredje och Fjärde Långgatan, där man har skapat en öppen, trygg och grön plats i stadsmiljö. Det har bland annat resulterat i ett öppet stråk mellan långgatorna och flera multifunktionella ytor.

Under onsdagseftermiddagen nyinvigdes gården med pompa och ståt. Ett 50-tal besökare hade tagit sig till platsen för mingel, kaffe och tårta och för att lyssna på när kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) skulle hålla invigningstal och klippa bandet. Talade gjorde även Higabs affärsområdeschef Johan Carlsson och Park- och naturnämndens ordförande Cecilia Dalman Eek (S). Dessutom bjöds besökarna på livemusik från Kulturskolan.

Projektet är ett samarbete mellan park- och naturförvaltningen, stadsbyggnadskontoret och fastighetsägaren Higab genom projektorganisationen Trygg vacker stad. MARELD landskapsarkitekter har stått för gestaltningen av gården.

Bilder från nyinvigningen

briggen1
briggen3
briggen2
briggen5
briggen4

Läs pressmeddelandet!

Läs fler nyheter!