Hoppa till innehållet
13 december, 2016

Luciasång i Torghallen

Tidigt på tisdagsmorgonen fick handlare och kunder i Torghallen på Partihallsområdet besök av ett luciatåg. Förutom skönsång bjöds det även på kaffe och lussekatter. Bakom arrangemanget stod Higab som passade på att informera om den pågående kampanjen mot nedskräpning på området.

Partihallsområdet har länge haft problem med avfallsdumpning. Här finns en mängd olika verksamheter och varje dag passerar ett stort antal transporter och människor genom grindarna. Tyvärr passar några även på att dumpa sopor på parkeringen. Det rör sig om allt från matavfall till grovsopor och till och med bilar. Förutom att det ser tråkigt ut för alla som rör sig på området drar avfallet till sig skadedjur och genererar stora kostnader för bortforsling.

Tillsammans med övriga fastighetsägare på området har nu Higab inlett en kampanj för att komma tillrätta med problemen. En folder med information och tips om avfallshantering delas ut och området har försetts med nya skyltar och vepor som tydligt talar om vad som gäller. Bevakningen av området kommer också att skärpas.

Luciamorgonen blev ett bra tillfälle att under trevliga former informera om kampanjen, som vi hoppas kommer att resultera i ett renare och snyggare Partihallsområde.

Luciatåget går genom Torghallen.

Hvitfeldtska gymnasiets kör lussade

Fler nyheter från Higab