Hoppa till innehållet
6 september, 2017

Lilla Änggården öppnar upp på Kulturarvsdagen!

I knappt tre år har arbetet med att rusta upp Lilla Änggården pågått. På Kulturarvsdagen den 10 september är det dags att åter slå upp portarna.

Entrésidan av den vita träbyggnaden Lilla Änggården. Grönska runt omkring.

Lilla Änggården donerades till Göteborgs stad 1963 av bröderna Carl och Sven Grén Broberg och är i dag en del av Stadsmuseets verksamhet. Gården har anor från 1700-talet och för den nutida besökaren finns det möjlighet att stiga in i ett välbevarat hem med möbler och föremål från tre sekler.

För den som vill uppleva och veta mer om Lilla Änggården kan man besöka gården när den öppnas på nytt på Kulturarvsdagen. Den 10 september anordnas ett program med dramatiserade visningar om Lilla Änggårdens historia, fågelskådning, skattjakt, saftprovning och husvisningar. Allt är kostnadsfritt, men en del av aktiviteterna har begränsat antal platser och först till kvarn gäller.

Arrangör: Göteborgs stadsmuseum och Higab i samarbete med park- och naturförvaltningen.

Åk gärna kollektivt!

Med spårvagn: hållplats Botaniska trädgården.

Med buss: Gå av vid Botaniska trädgården. Gå över leden och det är skyltat höger innanför bullerplanket och sedan första vänster upp på Hejderidaregatan. Ingång via trädgården/parken.

Med bil: sväng av vid Botaniska trädgården och in på Storängsgatan. Sedan skyltat höger Lilla Änggården mot Hejderidaregatan. Observera att det går bra att lämna/hämta med bil men parkeringsmöjligheterna är mycket begränsade.

Om programmet!

Fler nyheter!