Postgatan 8A, Centrum

Ett unikt tillfälle! På en historisk adress i kärnan av det gamla Göteborg har vi en speciell kontorslokal för er.

Typ av lokal:

Kontor

Byggår:

1755

Adress:

Postgatan 8A
411 13 Göteborg

Storlek

329 m2

Fastighetsbeteckning:

Nordstaden 702:32

Utförande

Planlösning: Lokalen ligger på andra våningen och har utsikt mot Kronhusgården. Det finns konferensrum, 9 kontorsrum med upp till 14 kontorsplatser och pentry. Huset saknar hiss. Utrymmet är sammanlagt 329 kvm.

Beskrivning:
I Västra Nordstan mitt i Göteborgs historiska hjärta ligger Kronhuset & Kronhusbodarna. Här hittar du lokala hantverkare, historiska verksamheter, café och Gothenburg Wind Orchestra.

Till den lediga lokalen i Kronhusbodarna söker vi en hyresgäst med kontorsverksamhet och som har intresse och förståelse för områdets kulturhistoriska värden.

Som en del av Göteborgs 400-årsjubileum har Higab inlett ett omfattande utvecklingsarbete av stadsdelen Västra Nordstan utifrån ledorden hållbarhet, innovation och tradition. Målsättningen är en levande och trygg stadsdel där verksamheternas inriktning och utbud ska präglas av ett hållbarhetstänk och på så sätt vara en kontrast och ett komplement till utbudet i köpcentret i Östra Nordstan.

Känner ni att er verksamhet stämmer in i profileringen av Västra Nordstan? Hör då gärna av dig till oss!

Omgivning

Omgivning/natur: Kronhuset & Kronhusbodarna ligger mitt i Västra Nordstan, området där Göteborg grundades. Platsen är omgiven av Stora Hamnkanalen, Nordstan, Lilla Bommen och Packhusplatsen.

Närservice: Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger köpcentret Nordstan och centrala gatustråk med butiker och restauranger.

Kommunikationer: Ett stenkast från Kronhuset & Kronhusbodarna ligger knutpunkten Brunnsparken och Göteborgs centralstation. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i närliggande köpcentret Nordstan.