Postgatan 31, Västra Nordstan

Nu finns en unik ledig butikslokal med öppen planlösning på 157 kvm på Postgatan 31.

Typ av lokal:

Butik

Byggår:

1906

Adress:

Postgatan 31
411 13 Göteborg

Storlek

157 m2

Våningsplan: 0 av 0

Fastighetsbeteckning:

Nordstaden 17:7

Dokument

Planlösning

Utförande

Planlösning: Butikslokal på 157 kvm i markplan med pentry och toalett.

Beskrivning:
Lokalen finns tillgänglig för omgående inflyttning. Kontakta oss gärna för en visning!

Lokalen lämpar sig ej som frisör eller skönhetssalong.

När Göteborgs grundades för snart 400 år sedan låg stadens centrum här i Västra Nordstan. I området hittar du i dag några av stadens äldsta och mest anrika byggnader. Från Kronhuset & Kronhusbodarna och Rådhuset till Sahlgrenska Huset och Ostindiska Huset. Denna byggnad på Postgatan 33 går under namnet Strömska Huset och har anor från 1700-talet. Tillsammans med de sammanbyggda husen Stadshuset, Wenngrenska Huset och Börsen bildar de Kvarteret Högvakten.

Som en del av Göteborgs 400-årsjubileum har Higab inlett ett omfattande utvecklingsarbete av stadsdelen Västra Nordstan utifrån hållbarhet, innovation och tradition. Målsättningen är att verksamheternas utbud ska präglas av ett hållbarhetstänk och på så sätt vara en kontrast och ett komplement till utbudet i köpcentret i Östra Nordstan.

Omgivning

Omgivning/natur: Postgatan sträcker sig genom Västra Nordstan, området där Göteborg grundades. Platsen är omgiven av Stora Hamnkanalen, Nordstan, Lilla Bommen och Packhusplatsen.

Närservice: Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger köpcentret Nordstan och centrala gatustråk med butiker och restauranger.

Kommunikationer: Ett stenkast från Postgatan ligger knutpunkten Brunnsparken och Göteborgs centralstation. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i närliggande köpcentret Nordstan.