Postgatan 16, Västra Nordstan

Söker du efter kontorslokaler i en historisk miljö? Här finns lediga lokaler på tre plan á 300 kvadratmeter med flexibel planlösning.

Typ av lokal:

Kontor

Byggår:

1902

Adress:

Postgatan 16
411 13 Göteborg

Storlek

300 m2

Fastighetsbeteckning:

Nordstaden 17:7

Utförande

Planlösning: Kontorslokaler á 300 kvm på tre våningsplan.

Beskrivning:
Det här sekelskifteshuset på Postgatan har fungerat som kontor sedan det byggdes 1902, samma år som de första elektriska spårvagnarna började rulla i Göteborg.

När Göteborgs grundades för snart 400 år sedan låg stadens centrum här i Västra Nordstan. I området hittar du i dag några av stadens äldsta och mest anrika byggnader. Från Kronhuset & Kronhusbodarna, Börsen och Rådhuset till Sahlgrenska Huset och Ostindiska Huset.

Huset på Postgatan 16 byggdes vid sekelskiftet 1900 när gatan var det stora emigrantstråket med migrantagenturer, hotell, krogar och butiker. Här passerade hundratusentals svenskar för att ta sig till Amerikabåtarna vid Packhusplatsen.

Som en del av Göteborgs 400-årsjubileum har Higab inlett ett omfattande utvecklingsarbete av stadsdelen Västra Nordstan utifrån hållbarhet, innovation och tradition. Målsättningen är att verksamheternas utbud ska präglas av ett hållbarhetstänk och på så sätt vara en kontrast och ett komplement till utbudet i köpcentret i Östra Nordstan.

Söker du efter kontorslokaler i denna historiska miljö? Hör då gärna av dig till oss!

Omgivning

Omgivning/natur: Postgatan sträcker sig genom Västra Nordstan, området där Göteborg grundades. Platsen är omgiven av Stora Hamnkanalen, Nordstan, Lilla Bommen och Packhusplatsen.

Närservice: Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger köpcentret Nordstan och centrala gatustråk med butiker och restauranger.

Kommunikationer: Ett stenkast från Postgatan ligger knutpunkten Brunnsparken och Göteborgs centralstation. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i närliggande köpcentret Nordstan.