Postgatan 16, Västra Nordstan

Söker du efter moderna kontorslokaler i historiska kvarter? Nu finns det en ledig lokal kvar på 320 kvm på första våningen med flexibel planlösning.

Typ av lokal:

Kontor
OfficeHotel

Byggår:

1902

Hiss:

JA

Adress:

Postgatan 16
411 13 Göteborg

Länkar

Visualisering Postgatan 16

Visualisering Postgatan 16

Storlek

320 m2

Våningsplan: 1 av 3

Fastighetsbeteckning:

Nordstaden 17:7

Våningsplan: 1 av 3

Dokument

Skiss kontorsytor - Plan 11.pdf

Utförande

Planlösning: Flexibel kontorslokal på 320 kvm på våning 1 med med kök och lunchrum. Hiss till finns till samtliga våningar.

Beskrivning:
Mitt i Göteborgs historiska hjärta Västra Nordstan hittar du huset på Postgatan 16. Det byggdes 1902 för familjen Ahrenberg som ett kombinerat kontors- och bostadshus. Arkitekten hämtade inspiration från medeltida borgararkitektur vilket syns på fasadens utformning och det ståtliga hörntornet.

Huset är ett innovationsprojekt för Higab där de tre översta våningarna ska bli trivsamma kontor med moderna tekniska lösningar. För tidiga intressenter finns möjlighet att vara med och påverka utformningen. I husets bottenvåning kommer det att bli restaurang.

På Postgatan 16 får ert kontor ett oslagbart läge i ett kvarter med mycket atmosfär, mitt emellan Nordstan och historiska Kronhuset & Kronhusbodarna, och med promenadavstånd till både kommunikationer och innerstadens handel och restauranger. Vill du äta och dricka något gott efter jobbet ligger Tyska Bron ett stenkast härifrån.

Planerad inflyttning hösten 2021.

Just nu finns det bara en ledig lokal kvar i huset. Kontakta oss gärna för en visning!

Omgivning

Omgivning/natur: Postgatan sträcker sig genom Västra Nordstan, området där Göteborg grundades. Platsen är omgiven av Stora Hamnkanalen, Nordstan, Lilla Bommen och Packhusplatsen.

Närservice: Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger köpcentret Nordstan och centrala gatustråk med butiker och restauranger.

Kommunikationer: Ett par minuters promenad från Postgatan ligger knutpunkten Brunnsparken och Göteborgs centralstation. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i närliggande köpcentret Nordstan.