Postgatan 16, Västra Nordstan

Nu bygger vi en unik restaurang i historiska kvarter.

Typ av lokal:

Övrigt

Byggår:

1902

Adress:

Postgatan 16
411 06 GÖTEBORG

Storlek

305 m2

Våningsplan: 0 av 0

Utförande

Planlösning: Restauranglokal med öppen planlösning på 305 kvm.

Beskrivning:
Mitt i Göteborgs historiska hjärta Västra Nordstan hittar du huset på Postgatan 16. Det byggdes 1902 för familjen Ahrenberg som ett kombinerat kontors- och bostadshus. Arkitekten hämtade inspiration från medeltida borgararkitektur vilket syns på fasadens utformning och det ståtliga hörntornet.

Huset är ett innovationsprojekt för Higab där de tre översta våningarna ska bli trivsamma kontor med moderna tekniska lösningar. I husets bottenvåning kommer det att bli restaurang med ett oslagbart läge i ett kvarter med mycket atmosfär, mitt emellan Nordstan och historiska Kronhuset & Kronhusbodarna, och med promenadavstånd till både kommunikationer och innerstadens handel och restauranger.

Vi söker nu en krögare till denna unika restaurang.

Planerad inflyttning hösten 2021. Kontakta oss gärna för en visning!

Omgivning

Omgivning/natur: Postgatan sträcker sig genom Västra Nordstan, området där Göteborg grundades. Platsen är omgiven av Stora Hamnkanalen, Nordstan, Lilla Bommen och Packhusplatsen.

Närservice: Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger köpcentret Nordstan och centrala gatustråk med butiker och restauranger.

Kommunikationer: Ett par minuters promenad från Postgatan ligger knutpunkten Brunnsparken och Göteborgs centralstation. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i närliggande köpcentret Nordstan.

Länkar

Visualisering


Intresseanmälan