Parkgatan 57, Gamla Ullevi

Till den lediga lokalen på Gamla Ullevi söker vi en hyresgäst med retailverksamhet.

Typ av lokal:

Butik

Adress:

Parkgatan 57
411 38 Göteborg

Storlek

350 m2

Fastighetsbeteckning:

Heden 47:1

Utförande

Planlösning: Lokalen ligger i gatuplan, är 350 kvm, har bra skyltläge och har bland annat Blåvittshopen och Max hamburgerrestaurang som grannar. Möjlighet att anpassa lokalen efter eget önskemål finns. Tillträde omgående. Kontakta gärna oss för visning och mer information!

Beskrivning:
Gamla Ullevi är byggd på historisk mark med mer än 120 år av idrottstradition.
Redan i slutet av 1800-talet låg en cykelvelodrom på platsen och 1908 spelade Sverige sin första fotbollslandskamp i mitten av velodromen då man besegrade Norge.

1916 byggdes istället Gamla Ullevi, som till en början hade namnet Ullervi fotbollsbana. Det förblev Göteborgs stora fotbollsarena fram till att Ullevi invigdes till fotbolls-VM 1958.

2009 ersattes arenan av ett nytt och modernt fotbollstempel. Sedan dess är Gamla Ullevi hemvist för IFK Göteborg, GAIS och Örgryte IS samt Sveriges nationalarena för damfotboll.

Omgivning

Omgivning/natur: Gamla Ullevi ligger i centrala Göteborg och är omgiven av Ullevigatan, Parkgatan och Smålandsgatan. I närheten ligger bland annat Trädgårdsföreningen och Heden.

Närservice: Det finns både restauranger och caféer i närheten av Gamla Ullevi. På kort promenadavstånd ligger också Avenyn och köpcentret Nordstan med butiker och restauranger.

Kommunikationer: Cirka 400 meter från Gamla Ullevi ligger knutpunkterna Drottningtorget och Göteborgs centralstation. Det finns också parkeringsmöjligheter utanför arenan och i närområdet.