Parkgatan 2, Dicksonska Palatset

Vill du driva restaurangverksamhet i en av Göteborgs vackraste lokaler? Konceptförslagen ska vara inkomna till Higab senast 16 oktober!.

Typ av lokal:

Övrigt

Byggår:

1862

Adress:

Parkgatan 2
411 38 Göteborg

Storlek

1205 - 2145 m2

Våningsplan: 0 av 0

Fastighetsbeteckning:

Heden 16:12

Beskrivning:
Oscar Dicksons hus vid Heden, byggt 1862, rustas upp och anpassas för att kunna öppna dörrarna för göteborgarna 2022. Dicksonska Palatset erbjuder tillträde till unika interiörer av stor historisk, arkitektonisk och upplevelsemässig betydelse för Göteborg. Huset har varit lite hemligt då det i många år använts för stadens representation men nu är det dags att låta göteborgarna ta del av denna skatt.

Vi söker främst ett spännande restaurangkoncept som gör den historiska miljön rättvisa och samtidigt erbjuder en speciell restaurangupplevelse.Möjlighet finns att bedriva fest- och/eller konferensverksamhet. Det finns också en tidigare stallbyggnad (Annexet) som tillhör Dicksonska Palatset och här kan också bedrivas verksamhet om så önskas.

Konceptförslagen ska vara inkomna till Higab senast 16 oktober!

I utvärderingen kommer vi – förutom hur konceptet samspelar med och utvecklar den historiska miljön – lägga vikt vid tidigare erfarenheter av konceptutveckling och kapacitet att framgångsrikt bedriva affärsverksamhet inom området.

Du hittar all information, planskisser och beskrivningar i länken nedan.