Norra Hamngatan 8-10, Västra Nordstan

Till den lediga lokalen söker vi en hyresgäst med pop up-verksamhet (ej café/restaurang).

Typ av lokal:

Butik, Övrigt

Adress:

Norra Hamngatan 8-10
411 14 Göteborg

Storlek

92 m2

Fastighetsbeteckning:

Nordstaden 13:14

Utförande

Planlösning: Lokalen är 92 kvm, ligger i gatuplan och har vackra välvda tak från 1600-talet. Toalett ligger inte i anslutning till lokalen.

Beskrivning:
När Göteborgs grundades, för snart 400 år sedan, låg stadens centrum här i Västra Nordstan. I området hittar du i dag några av stadens äldsta och mest anrika byggnader. Från Kronhuset & Kronhusbodarna, Börsen och Rådhuset, till Sahlgrenska Huset och Ostindiska Huset.

Huset på Norra Hamngatan byggdes för 350 år sedan och är ett av Göteborgs äldsta. Det går under namnet "Radheska Huset" och här låg ursprungligen krogen "Kronan", som drevs av källarmästaren Bryngel Radhe. Sedan dess har huset använts som tull- och packhus, kontor och butikslokal.

Som en del av Göteborgs 400-årsjubileum har Higab inlett ett omfattande utvecklingsarbete av stadsdelen Västra Nordstan utifrån hållbarhet, innovation och tradition. Har du en verksamhet som stämmer in på det, eller söker du efter en pop up-lokal i historisk miljö? Hör av dig i så fall!

Omgivning

Omgivning/natur: Huset ligger på Norra Hamngatan längs med Stora Hamnkanalen och bredvid Göteborgs stadsmuseum.

Närservice: Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger också köpcentret Nordstan och centrala gatustråk som Kungsgatan, Västra Hamngatan och Magasinsgatan.

Kommunikationer: Närmsta hållplatser är Stenpiren, Domkyrkan och knutpunkten Brunnsparken. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i köpcentret Nordstan som ligger ett stenkast härifrån.