Norra Hamngatan 14, Västra Nordstan

Nu finns en unik ledig kontorslokal på 400 kvm i Sahlgrenska huset.

Typ av lokal:

Kontor

Byggår:

1754

Adress:

Norra Hamngatan 14
411 14 GÖTEBORG

Storlek

100 - 400 m2

Våningsplan: 1 av 0

Utförande

Planlösning: Unik kontorslokal på 400 kvm i Sahlgrenska huset på plan 1. Det finns 2 entréer varav en är tillgänglighetsanpassad. Lokalen består av cellkontor av äldre standard, mötesrum, lunchrum med kök samt toalett och dusch.

Beskrivning:
Denna unika kontorslokal finns ledig för omgående inflyttning för korttidsuthyrning som längst till 2021-12-31. Kontakta oss gärna för en visning!

På Norra Hamngatan 14, granne med Ostindiska Huset, ligger Sahlgrenska Huset, ett praktexempel på en köpmannabostad från 1700-talet. På platsen låg från början en gedigen stenbyggnad som köptes av kommersrådet Jacob Sahlgren 1721. Men 1746 förstördes huset i den stora brand som härjade i Göteborg. 1753 lät änkefru Birgitta Sahlgren bygga ett nytt hus på platsen. Stadsingenjören Bengt Wilhelm Carlberg stod för ritningarna för det som i dag är Sahlgrenska Huset. Den person som gjorde huset känt var Jacob och Birgitta Sahlgrens barnbarn Gustav Sparre. Han var en stor konstsamlare och när han tog över huset placerade han sin dyrbara konstsamling här. Huset byggnadsminnesförklarades 1968 och sedan 1991 ägs och förvaltas huset av Higab.

Omgivning

Omgivning/natur: Huset ligger på Norra Hamngatan längs med Stora Hamnkanalen och bredvid Göteborgs stadsmuseum.

Närservice: Det finns flera restauranger och caféer i Västra Nordstan. På kort promenadavstånd ligger också köpcentret Nordstan och centrala gatustråk som Kungsgatan, Västra Hamngatan och Magasinsgatan.

Kommunikationer: Närmsta hållplatser är Stenpiren, Domkyrkan och knutpunkten Brunnsparken. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns parkeringsmöjligheter i köpcentret Nordstan som ligger ett stenkast härifrån.

Intresseanmälan