Hoppa till innehållet

Nordhemsgatan 28, Linné

Vi söker en butik med ekologisk inriktning till Saluhall Briggen.

Typ av lokal:

Butik

Byggår:

1891

Adress:

Nordhemsgatan 28
413 06 GÖTEBORG

Storlek

63 m2

Våningsplan: 0 av 0

Dokument

Planlösning

Utförande

Planlösning: Butikslokal på 63 kvm med flera möjligheter. Lokalen har en egen entré direkt från gatan.

Beskrivning:
Just nu har vi en fin ledig butikslokal på 63 kvm i Saluhall Briggen med flera möjligheter i utformningen. Till denna lokal söker vi en aktör som säljer livsmedel och delikatesser med ekologisk inriktning.

Kontakta oss gärna för en visning av denna fina butikslokal som är tillgänglig för inflyttning från november.

Huset invigdes 1891 och rymde ursprungligen Göteborgs huvudbrandstation. Det ritades av Georg Krüger och bestod av en bottenvåning med bland annat vagnhall, stall för tolv hästar, selkammare, gymnastiksal och verkstäder. På andra våningen fanns logement med plats för ett 30-tal brandmän och tre lägenheter för brandbefäl. I varsin flygel på tredje våningen låg brandchefens och vice brandchefens lägenheter.

1988 invigdes den nya huvudbrandstationen i Gårda och det ledde till att den gamla brandstationen omvandlades till saluhall. Idéförslaget kom från en grupp konstnärer och arkitekter som var engagerade i omvandlingen av Linnégatan. 1991 öppnade Saluhall Briggen i det 100-åriga huset, namngivet efter kvarteret. Förutom saluhallsverksamhet, byggdes huset om till kontor.

Omgivning

Omgivning/natur: Saluhall Briggen ligger i Masthugget kring Tredje Långgatan, Nordhemsgatan och Fjärde Långgatan. Långgatorna är gamla hamnkvarter som består av allt ifrån restauranger, caféer och barer, till skivbutiker, gallerier och second hand-affärer.

Närservice: Förutom matutbudet i Saluhall Briggen, finns det gott om restauranger och caféer runt långgatorna. En liten bit härifrån ligger Järntorget, Linnégatan och Haga med ett stort utbud av restauranger, butiker och annan service.

Kommunikationer: Närmaste spårvagnshållplats är knutpunkten Järntorget, alternativt Prinsgatan. Här rullar spårvagnarna 1, 3, 6, 9 och 11 samt bussarna 60, 90, 91 och Rosa express. Närmsta parkeringsmöjligheter är p-garaget Snipan på Första Långgatan.

Higab-medarbetaren Midhat PehlivanovicUthyrningsfrågorMidhat Pehlivanovic
Fastighetsförvaltare
031-368 53 30Skicka e-post

Intresseanmälan

Intresseanmälan