Nordhemsgatan 28, Saluhall Briggen

Nu finns en ledig kontorslokal i två plan på 400 kvm i korsningen av Tredje Långgatan och Nordhemsgatan.

Typ av lokal:

Kontor

Hiss:

JA

Adress:

Nordhemsgatan 28
413 06 Göteborg

Storlek

400 m2

Utförande

Planlösning: Kontorslokalen är 400 kvm och är fördelad på andra och tredje våningen med både öppna ytor och kontorsrum. Kök och toaletter finns på båda planen. Lokalen har hiss. Det finns möjlighet att anpassa lokalen efter eget önskemål.

Beskrivning:
Huset invigdes 1891 och rymde ursprungligen Göteborgs huvudbrandstation. Det ritades av Georg Krüger och bestod av en bottenvåning med bland annat vagnhall, stall för tolv hästar, selkammare, gymnastiksal och verkstäder. På andra våningen fanns logement med plats för ett 30-tal brandmän och tre lägenheter för brandbefäl. I varsin flygel på tredje våningen låg brandchefens och vice brandchefens lägenheter.

1988 invigdes den nya huvudbrandstationen i Gårda och det ledde till att den gamla brandstationen omvandlades till saluhall. Idéförslaget kom från en grupp konstnärer och arkitekter som var engagerade i omvandlingen av Linnégatan.
1991 öppnade Saluhall Briggen i det 100-åriga huset, namngivet efter kvarteret. Förutom saluhallsverksamhet, byggdes huset om till kontor.

Omgivning

Omgivning/natur: Saluhall Briggen ligger i Masthugget kring Tredje Långgatan, Nordhemsgatan och Fjärde Långgatan. Långgatorna är gamla hamnkvarter som består av allt ifrån restauranger, caféer och barer, till skivbutiker, gallerier och second hand-affärer.

Närservice: Förutom matutbudet i Saluhall Briggen, finns det gott om restauranger och caféer runt långgatorna. En liten bit härifrån ligger Järntorget, Linnégatan och Haga med ett stort utbud av restauranger, butiker och annan service.

Kommunikationer: Närmaste spårvagnshållplats är knutpunkten Järntorget, alternativt Prinsgatan. Här rullar spårvagnarna 1, 3, 6, 9 och 11 samt bussarna 60, 90, 91 och Rosa express. Närmsta parkeringsmöjligheter är p-garaget Snipan på Första Långgatan.