Hoppa till innehållet
5 oktober, 2017

Kvinnoförening utökar i Kviberg

I början av 2015 blev den romska kvinnoföreningen Trajosko Drom nya hyresgäster på Kvibergs Kaserner. Nu har de utökat verksamheten och flyttat in i en större lokal på området.

Trajosko Drom är en romsk kvinnoförening som arbetar med rättighetsfrågor och social utveckling för den romska minoriteten i Sverige. De bedriver bland annat stödverksamhet genom ett medborgarkontor, genomför utbildningar i rättighetsfrågor och sysslar med projektverksamhet inom områdena mänskliga rättigheter, hälsa och kultur.

Trajosko Drom satt tidigare på Götamässen i Kviberg, men har nu utökat sin verksamhet och getts möjlighet att flytta till en större lokal på Nedre Kaserngården.

Röd tegelbyggnad med torn i Kviberg.

Kvibergs Kaserner byggdes mellan 1892-1895 och merparten av byggnaderna på området uppfördes under denna period. Arkitekt Erik Josephsson stod bakom planeringen och utformningen av byggnaderna. Uppförandet av det nya området innebar att Göta Artilleriregemente kunde flytta från sin dåvarande adress på Kaserntorget. På den tiden var kasernområdet på Kviberg det största i sitt slag i Sverige.

Byggnaderna är byggnadsminnesförklarade och numera används Nedre Kaserngården till kontor och utbildning.

Fler nyheter!