Hoppa till innehållet
15 oktober, 2018

Kulturnatta i Kronhuset & Kronhusbodarna

Under Kulturnatta väcks Kronhuset & Kronhusbodarna till liv genom de fem sinnena. Det blir allt från konserter med Gothenburg Wind Orchestra, live-måleri i Rikssalen och guidade visningar av Kronhuset till rundturer med häst och vagn, doftupplevelser och en eldföreställning på Kronhusgården.

Annonsbild för Kulturnatta 19 oktober 2018

Fredag den 19 oktober är det dags för årets Kulturnatta i Göteborg. Det är en kväll där hela staden bjuder på kulturevenemang av alla slag. Det finns en bred blandning av aktiviteter – allt från läsningar, teater, DIY, temavandringar och dans. Kulturnatta är en natt av alla, för alla.

I anrika Kronhuset & Kronhusbodarna blir det en kväll som går i de fem sinnenas tecken. Du kan kolla på när ett konstverk av Eva Wirén växer fram i Kronhusets rikssal, lyssna på konsert med Göteborg Wind Orchestra och uppleva en historisk modevisning med kläder från 1600-tal och 1700-tal. Eller varför inte gå en guidad visning i Kronhuset ackompanjerat av melodier från Roman och Bellman och ta en fika på Café Kronhusets kulturcafé på andra våningen i Kronhuset.

Ute på Kronhusgården kan du känna på installationen ”Drömmar”, åka en rundtur med häst och vagn, se på historisk film och smaka på varm choklad och skaffa kunskap om chokladens historia hos Göteborgs Choklad & Karamellfabrik. Här kan du också besöka Tvåla och Tvaga och uppleva renhet och härliga dofter.

Under kvällen bjuder eldkonstgruppen Pyrox på delar från föreställningen ”Det brinner en eld” och konstnär Eva Wirén berättar om konstverket som skapats under kvällen.

Kulturnatta i Kronhuset & Kronhusbodarna arrangeras fredag den 19 oktober, kl 17-22.

Information om Kulturnatta i Kronhuset & Kronhusbodarna!

Fler nyheter!