Hoppa till innehållet
11 oktober, 2017

Möt kulturen i våra hus

Nu är det dags att göra sig redo för årets Kulturnatta. Fredag den 13 oktober anordnas en hel drös med spännande kulturaktiviteter runt om i Göteborg. Higab kommer att ha Öppet hus i Kronhuset och i flera av våra andra hus kommer det pågå olika evenemang.

Kronhuset

Higab bjuder in till Öppet hus i samarbete med Göteborgs kulturhistoriska ekonomiska förening. Ta del av Kronhusets orörda vindsvåningar, prova på danser från förr, kolla på modevisningar från gångna tider och titta på kortfilmer från Göteborgs historia. Dessutom finns en historisk bar med möjlighet att köpa enklare mat och Karolineröl.

Postgatan 6
17-21
Fri entré

Människor i rörelse framför ett upplyst Kronhuset.

Sockerbruket

Här anordnas den årliga kulturbesiktningen med tema dans och rörelse. Förutom ett non stop-program på scenen och i utställningshallen kan du bland annat testa dina kunskaper i ett quiz om danslivet i Göteborg.

Sockerbruket 9
19-00
Fri entré

I Konstnärernas Kollektivverkstad framför Marigold Jazz musik som är inspirerad av artister som Chet Baker, Ella Fitzgerald och Dave Brubeck. Vid midnatt gjuter Vladimir Stoces brons för allmän beskådan.

Sockerbruket 44
21-22
Fri entré

Tunnel och röda tegelbyggnader i Sockerbruket. Längre bort skymtar Göta Älv och Älvsborgsbron.

Annedalspojkars Hus

Gå på visning av lägenhetsmuseet i Annedal och ta del av fotoutställningar som visar det gamla Annedal. Eller kolla på en bild- och filmvisning samt bilder från när SVT-serien ”Vår tid är nu” spelades in i huset.

Brunnsgatan 14
19-22
Fri entré


Härlanda Park

Årets konstrunda i Örgryte/Härlanda invigs med en samlingsutställning på Kulturhuset Kåken. Här kan du mingla och se verk av samtliga konstnärer som deltar. Evenemanget pågår hela helgen.

Kulturhuset Kåken, Kålltorpsgatan 2
16-19
Fri entré

Torn och tak på Härlanda Park (före detta Härlanda fängelse)

Allégården

Med fiol och femsträngad cello tar sig riksspelmannen Ellinor Fritz och cellisten Leonor Palazzo an låtar från Dalarnas bergslag på ett dansant och stilfullt vis. Efter konserten tar dans vid.

Södra Allégatan 4
20-23.30
Fri entré


Lagerhuset

Författarcentrum fyller 50 år som förening och det firas av 50 författare. Under kvällen kommer det att ske 50 korta uppläsningar av några av Författarcentrums medlemmar.

Heurlins Plats 1
18-21
Fri entré

Närbild på fasaden på det gula stenhuset Lagerhuset.

Konsthallen

”Children of the revolution?” är en performance och ett körverk som utgår från 12-åringars tankar, framförda av konstnärerna Karin Sandberg och Vilda Kvist. De har tagit del av ungdomars berättelser genom intervjuer och skriv-workshops.

Götaplatsen
20.30-20.50
Fri entré


Gathenhielmska Reservatet

I Gathenhielmska reservatet finns delar av det gamla Majorna bevarat. Följ med på stadsvandring i ett av Göteborgs äldsta områden och hör bland annat historierna om Lasse i Gatan.

Karl Johansgatan 1-3
17.30-18.30
Fri entré

Staty som föreställer en man med säck på axeln. I bakgrunden syns trähus och två personer som pratar.

Stora Teatern

Kolla på föreställningen Alae. Ett konstnärligt möte mellan Örjan Andersson, en av Sveriges främsta koreografer, och den New York-baserade Beethoven-tolkaren Per Tengstrand, en av Sveriges mest framgångsrika musiker på de internationella konsertscenerna.

Kungsparken 1
19-20.30
Fri entré

Det förekommer även aktiviteter på Göteborgs konstmuseum, Remfabriken, Stadsbiblioteket, Esperantoplatsen 7-9, Stadsmuseet och Sjöfartsmuseet.

Kulturnattas program!

Fler nyheter!