Hoppa till innehållet
11 juli, 2016

Kulturkalasa med Higab!

Det är några veckor kvar till 16 augusti, men vi vill redan nu slå ett slag för Kulturkalaset och Higabs kalasprogram. Vi bjuder som vanligt på husvisningar och stadsvandringar och på Kronhusgården har vi i år flera aktiviteter för stora och små.

Bland husvisningarna kan vi särskilt tipsa om ”öppet palats” i Dicksonska Palatset, ett tillfälle att få titta in i ett välbevarat köpmannahem från 1800-talet. Har du undrat över hur det ser ut bakom kulisserna på en teater? Visningen av Göteborgs Stadsteater tar dig med bakom scenen och ger en inblick i arbetet bakom föreställningarna.

Årets stadsvandring – ”Från Storan till Götaplatsen” – har arkitekturen i fokus, passa på att lära dig mer om några av de kända byggnaderna längs Avenyn.

På Kronhusgården kan barnen leta bokstäver i ”Kungens ordjakt” och en gycklartrupp från Kronhusteaterns ensemble gör pop up-shower några av kalasdagarna. Fredag-söndag är det historiskt tältläger i Kronhusparken. I samarbete med Higab gestaltar Göteborgs kulturhistoriska ekonomiska förening fyra historiska epoker. Du kan bland annat prova på lekar och hantverk och smaka på dåtidens mat.

Medarbetare från Higab finns på plats på Kronhusgården under hela kalaset. Kom och besök oss i vår paviljong där du även kan få information om vår verksamhet och pågående projekt.

160711_kulturkalaset_kronhusgarden

Higabs paviljong på Kronhusgården 2015.

Göteborgs Kulturkalas
16-21 augusti kl 12-20 (sön 12-18)

Här hittar du hela Higabs program