Hoppa till innehållet
6 augusti, 2018

Kulturkalasa med Higab!

Nu är det inte långt kvar till Kulturkalaset och EuroPride. Higab bjuder som vanligt på ett brett kalasprogram med guidade husvisningar, stadsvandringar, historiskt tältläger och aktiviteter på Kronhusgården för stora och små.

Higab-medarbetare och besökare på Kulturkalaset pratar utanför en bod

Med våra husvisningar rör vi oss från 1600-talet fram till i dag. Bland annat utforskar vi den gamla befästningsstaden med platser som bastionen Carolus Dux och Kronhuset. Och om du undrar hur ett köpmannahem från 1800-talet såg ut kan vi tipsa om ”öppet palats” i Dicksonska Palatset. Dessutom kan du gå en guidad visning av Rådhuset och ta del av den världsberömda Asplundska tillbyggnaden.

Årets dramatiserade vandring ”Emigranternas väg” utspelar sig längs med Postgatan och ner mot Stora Tullhuset, vilket under åren 1850–1930 var den stora emigrationsgatan med kontor, hotell och restauranger för utvandrarna. Vandringen är både på svenska och engelska. Den genomförs i samarbete med Historieverket.

På Kronhusgården har du möjlighet att delta i Higabs populära bildtävling och barnen kan leta bokstäver i Kungens ordjakt. Från fredag till söndag arrangeras det ett historiskt tältläger i Kronhusparken. I samarbete med Higab gestaltar Historieverket fyra historiska epoker. Här kan du bland annat prova på lekar och hantverk och lyssna på sagor med berättelser ur stadens historia. Det bjuds också på musik- och dansunderhållning.

Medarbetare från Higab finns på plats på Kronhusgården under hela kalaset. Här kan du besöka oss och även få information om vår verksamhet och pågående projekt. Även hantverkarna och caféet i Kronhusbodarna har öppet varje dag.

Göteborgs Kulturkalas och EuroPride
14–19 augusti kl 12-20 (sön 12–18)

Higabs program under Kulturkalaset!