Hoppa till innehållet
27 juli, 2017

Kulturkalasa med Higab!

Det är knappt tre veckor kvar till 16 augusti, men vi vill redan nu slå ett slag för Kulturkalaset och Higabs program. Vi bjuder på dagliga husvisningar och stadsvandringar, tävlingar för barn och vuxna samt ett historiskt tältläger i Kronhusparken.

Med våra visningar rör vi oss från 1600-talet fram till i dag. Bland annat utforskar vi den gamla befästningsstaden med platser som bastionen Carolus Dux och Kronhuset. Och om du undrar hur ett köpmannahem från 1800-talet såg ut kan vi tipsa om visningen av Dicksonska Palatset.

Årets dramatiserade vandring ”Emigranternas väg” utspelar sig längs med Postgatan och ner mot Stora Tullhuset, vilket under åren 1850-1930 var den stora emigrationsgatan med kontor, hotell och restauranger för utvandrarna. Vandringen genomförs i samarbete med Opera Estrad.

På Kronhusgården har du möjlighet att delta i Higabs populära bildtävling och barnen kan leta bokstäver i ”Kungens ordjakt”. Från fredag till söndag arrangeras det ett historiskt tältläger i Kronhusparken. I samarbete med Higab gestaltar Göteborgs kulturhistoriska ekonomiska förening fyra historiska epoker. Här kan du bland annat prova på lekar, dans och hantverk och smaka på dåtidens mat.

Medarbetare från Higab finns på plats på Kronhusgården under hela kalaset. Här kan du besöka oss och även få information om vår verksamhet och pågående projekt.

Higab-medarbetare och besökare på Kronhusgården utanför Kronhuset.

Göteborgs Kulturkalas

16-20 augusti kl 12-20 (sön 12-18)

Hela Higabs program