Hoppa till innehållet
15 november, 2017

Kulturhuset Kåken firar tio år

I år är det tio år sedan Kulturhuset Kåken invigdes i Härlanda Park. Det firas stort på lördag den 18 november med bland annat författarbesök, New Orleans-jazz, improvisationsteater, jubileums-gympa och spännande tillbakablickar.

Tak och torn på Härlanda Park (före detta Härlanda fängelse)

Kulturhuset Kåken ligger i Härlanda Park, det gamla fängelseområdet i Härlanda. Fängelset invigdes 1907 och var i drift i 90 år innan det stängde ner för gott. I december 2007 invigdes Kulturhuset Kåken i det tidigare fängelsesnickeriet. Här finns bibliotek, hälsotek, café, öppen förskola och ett brett programutbud. Sedan 2106 är biblioteket och programverksamheten dessutom HBTQ-certifierade.

Nu har det gått tio år sedan kulturhuset öppnade och det firas med ett fullmatat program lördag den 18 november. Klockan 12 startar firandet och det fortsätter under hela eftermiddagen. Bland annat bjuder Kulturskolans grupp Raketen på musik från alla världens hörn, Hälsoteket välkomnar till en jubileums-gympa, Improverket sätter upp en unik scenföreställning och Swing Tarturo framför jazz med rötterna i New Orleans och den amerikanska södern. Dessutom blir det författarbesök, litteraturbingo, dans, pyssel, sagostund för de små och intressanta tillbakablickar på åren som varit.

Hela programmet!

Fler nyheter!