Hoppa till innehållet

Kulturhus söker cafékreatör

I slutet av sommaren 2022 invigs Göteborgs nya kulturhus vid Rymdtorget i Bergsjön. Nu söker vi en driven och engagerad aktör för att driva husets café. Vill du skapa en en ny mötesplats i en inspirerande miljö? Välkommen att höra av dig med ditt koncept!

Gestaltningsbild som visar ett hus vid ett torg uppifrån

Visionsbild: Sweco Architects

Det nya kulturhuset som snart är färdigbyggt är beläget i centrala Bergsjön, en inbjudande och tillåtande plats med ett lekfullt anslag som tillsammans med torget bedöms kunna ge Bergsjön och Rymdtorget ett mervärde och verka som en samlad mötesplats. Huset har en öppen loungemiljö där ett café ansluter och det kommer även finnas en uteservering. Detta ger goda förutsättningar för att skapa en social träffpunkt där olika målgrupper möts.  Nu har du möjlighet att vara en del av detta genom att etablera din verksamhet som kommer ansvara för att driva cafét.

Om lokalen

  • Kulturförvaltningen står för verksamheten i övriga huset och cafédelen hyrs ut av Higab som fastighetsägare. Som caféhyresgäst hyr du enbart köksytan men har nyttjanderätt för serveringen både inomhus och utomhus för dina kunder.
  • Det finns möjligheter att laga både kalla och varma rätter i köket.
  • Cafélokalen har egna in- och utgångar vilket innebär att du har möjlighet att ha öppet även när kulturhuset är stängt.
  • Det finns plats för 52 sittande gäster i serveringen inomhus och 14 på uteserveringen.
  • Serveringen kommer vid inflytt vara inredd med både platsbyggda möbler samt lösa bord och stolar.

Via länken längst ner hittar du mer information om lokalen och kontaktuppgifter.

Det här söker vi

Vi söker ett koncept för ett café som kan uppfylla visionen om en social mötesplats för en bred målgrupp med inriktning kulturverksamhet.
Det ska drivas av en aktör med hög service och i nära samarbete med husets övriga verksamheter för att skapa en känsla av samhörighet.
Visionen är att alla vi som verkar här är engagerade i huset och att vi driver det tillsammans.

Illustration av hus med glasfasad framifrån. Framför rör sig människor.

Visionsbild: Sweco Architects

Välkommen med ditt koncept senast den 20 april!

Mejla ditt affärsförslag till fastighetsförvaltare Roddy Karlsson, roddy.karlsson(at)higab.se så snart som möjligt, dock senast den 20 april. Se länk till konceptförfrågan nedan. Vid frågor kontakta Roddy på 031- 368 52 93

Affärsförslaget ska innehålla:

  • Beskrivning av ditt verksamhetskoncept. Beskriv hur din verksamhet passar in i byggnaden och hur du vill nyttja den specifika miljön. Beskriv även vilken typ av mat du avser att servera och ungefärlig prisbild.
  • Organisation
  • Affärsplan med ekonomisk kalkyl.
  • Beskrivning av tidigare erfarenheter av liknande verksamhet.
  • Referenser

Information om cafélokal och konceptförfrågan (pdf)

Mer information om bygget av Kulturhuset Bergsjön