Hoppa till innehållet
5 september, 2018

Kulturarvsdagen på Kronhusgården

På söndag den 9 september är det dags för den årliga Kulturarvsdagen. Ta chansen och gå en guidad visning av Göteborgs bäst bevarade 1600-talshus och följ med pigan Mari på en dramatiserad stadsvandring runt Postgatan, den stora emigrationsgatan kring förra sekelskiftet.

En guide står och berättar om Kronhusets historia för besökare uppe på vinden

Guidad visning av Kronhuset – Göteborgs bäst bevarade 1600-talshus

1600-talets magnifika landmärke Kronhuset var militärens förråd och kyrka och är en av Göteborgs äldsta byggnader. De översta våningarna ser i stort sett ut som de gjorde när huset byggdes.

Kl 12–13 Visning.

Kl 14–15 Visning.

Kl 15.30–16.30 Visning.

Visningen är gratis men antalet platser är begränsat, 25 personer/tillfälle. Biljetter finns att hämta i Kronhusets entré en halvtimme före respektive visning.

 

Utklädd guide står på gatan och underhåller en grupp med människor

Emigranternas väg – dramatiserad stadsvandring

Under åren 1850–1930 emigrerade 1,2 miljoner svenskar till Amerika. Följ pigan Mari på en dramatiserad stadsvandring runt Postgatan, den stora emigrationsgatan runt förra sekelskiftet.

Kl 15–16 Stadsvandring (start på Kronhusgården).

Kl 17–18 Stadsvandring (start på Kronhusgården).

Vandringen är gratis men antalet platser är begränsat, 35 personer/tillfälle. Biljetter finns att hämta i Kronhusets entré en halvtimme före respektive vandring.

Arrangör: Higab i samarbete med Historieverket.

Kulturarvsdagen är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program European Heritage Days som årligen lockar över 20 miljoner besökare till mer än 30 000 lokala evenemang. Årets tema är ”Dela kulturarvet”. Välkommen!

Fler nyheter!