Hoppa till innehållet
21 september, 2017

Kretsloppsparken Alelyckan firar tio år

På lördag den 23 september blir det stort tioårskalas på Kretsloppsparken Alelyckan. Barn och vuxna bjuds in till aktiviteter som bajsbasket, tårtbuffé och hinderbanetävling.

Utanför återbrukslokal i Kretsloppsparken Alelyckan.

När Kretsloppsparken Alelyckan invigdes 2007 blev den en världsunik företeelse. Här finns nämligen en särskild sorteringshall där besökarna får hjälp att sortera ut det som går att återanvända innan lasset går vidare till återvinning. I parken finns tre olika försäljningsställen där de utsorterade sakerna får nytt liv: Stadsmissionens second hand-butik, Återbruket för begagnat byggmaterial och Returhuset som renoverar och gör nytt av återvunnet. 2012 presenterades konceptet på världsmiljökonferensen i Rio och genom åren har man bland annat tagit emot studiebesök från länder i Asien, Afrika, Europa och Sydamerika.

Nu är det tio år sedan Kretsloppsparken Alelyckan startade sin verksamhet och det uppmärksammar man den 23 september med att bjuda in till jubileumskalas. Mellan klockan 10 och 15 kan du bland annat bygga ett insektshotell, äta en lång orange prinsesstårta, lyssna på musik, gå en poängpromenad, tävla i hinderbana och spela bajsbasket, vilket går ut på att kasta rätt saker i toalettbasketkorgen. Dessutom anordnas det workshops om återbruk i husbyggen och konst.

Fler nyheter!