Hoppa till innehållet
16 oktober, 2018

Konstrundan till Östra Göteborg

Snart drar Östra Göteborgs första konstrunda igång. Under helgen 19–21 oktober kommer ett 70-tal lokala konstnärer att visa upp sina verk. Hela evenemanget startar med en vernissage i Stall 11 på Kvibergs Kaserner.

Konstrundan i Östra Göteborgs logga

Nästa år kommer bygget av nya kulturhuset i Bergsjön att påbörjas. Fram till att kulturhuset öppnar ordnar stadsdelen olika typer av kulturevenemang. Nytt för i år är Konstrundan i Östra Göteborg där ett 70-tal lokala konstnärer kommer att öppna upp sina ateljéer och visa upp akvareller, fotografier, keramik och andra verk.

I Stall 11 på Kvibergs Kaserner kommer det finnas en samlingsutställning med verk från alla konstnärer. På fredag den 19 oktober startas Konstrundan med en vernissage här. Då kan man också möta de aktuella konstnärerna. Därefter kan du ta dig runt i hela Östra Göteborg för att ta del av Konstrundan. Det kommer bland annat att finnas ett stråk med konstnärer vid Rymdtorget i Bergsjön och bjudas på en konstföreläsning med Kimmo Hakonen hos Utby kulturförening. Hela programmet – Konstrundan i Östra Göteborg!

Konstrundan arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med Higab och Familjebostäder.

Information om Konstrundan i Östra Göteborg!

Fler nyheter!