Hoppa till innehållet
18 april, 2018

Konstrundan i Majorna

Den 20-22 april är det dags för Göteborgs största konstrunda. Under tre dagar kan du som besökare i Majorna uppleva unika verk, träffa konstnärer och ta del av deras arbetsprocess.

Tegelportal i Sockerbruket med Älvsborgsbron som skymtar i bakgrunden

Sedan den första upplagan av Konstrundan i Majorna ägde rum 1998 har det varit ett säkert vårtecken i Göteborg. Till helgen är det dags igen och då kan du som besökare besöka en mängd konstnärer i deras ateljéer och ta del av verk inom bland annat måleri, skulptur, glas, textil, keramik och smyckeskonst.

Som vanligt finns det en samlingsutställning i Röda Sten Konsthall i Klippan med över 100 verk från ett 70-tal professionella konstnärer. Där kan du skaffa dig en bra överblick över deltagarnas verk innan du bestämmer vilka du vill besöka. Och om du inte känner för att utforska på egen hand kan du gå en guidad tur eller hoppa på någon av Konstrundans bussar.

Medlemmarna i Konstrundan Majorna är en bred grupp av yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare som har sina ateljéer i Majorna. Många av dem ligger i Sockerbruket i Klippan som ägs och förvaltas av Higab. Även konstnärer som är verksamma inom Konstnärernas Kollektivverkstad KKV deltar.

Konstrundan genomförs med stöd från bland annat Higab.

Information om Konstrundan i Majorna!

Fler nyheter!