Hoppa till innehållet
18 april, 2017

Konstrundan i Majorna firar 20 år

Den 21 april är det dags för Göteborgs största konstrunda. Under tre dagar öppnar lokala konstnärer sina ateljéer för intresserade besökare.

Gångtunnel och röda tegelbyggnader i Sockerbruket. Längre bort syns Göta Älv och Älvsborgsbron.

Medlemmarna i Konstrundan är en bred grupp av yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare som har sina ateljéer i Majorna. Många av dem ligger i Sockerbruket som ägs och förvaltas av Higab. Även konstnärer som är verksamma inom Konstnärernas Kollektivverkstad KKV deltar. Mellan den 21 och 23 april får du tillfälle att träffa dem på plats och se deras arbeten inom bland annat måleri, skulptur, glas, textil, keramik och smyckeskonst.

I Röda Sten Konsthall kommer det finnas en samlingsutställning med över 100 verk från drygt 70 professionella konstnärer. Där kan du skaffa dig en överblick över deltagarnas verk innan du bestämmer vilka du vill besöka. För den som inte vill eller kan promenera längre sträckor går det regelbundet bussturer från Röda Sten.

Konstrundan i Majorna firar i år 20-årsjubiluem och det uppmärksammar man med en helt ny grafisk identitet och hemsida. I övrigt är visionen densamma: att visa upp stadsdelens rika konstscen.

Konstrundan genomförs med stöd från bland annat Higab.

Om Konstrundan!