Bjud in till Dicksonska Palatset!

Vill du driva restaurangverksamhet i några av Göteborgs vackraste lokaler? Oscar Dicksons hus vid Heden, byggt 1862, rustas upp och anpassas för att kunna öppna dörrarna för göteborgarna 2022.

Visionsbild: Liljewall arkitekter

Dicksonska Palatset erbjuder tillträde till unika interiörer av stor historisk, arkitektonisk och upplevelsemässig betydelse för Göteborg. Huset har varit lite hemligt då det i många år använts för stadens representation men nu är det dags att låta göteborgarna ta del av denna skatt.

Vi söker främst ett spännande restaurangkoncept som gör den historiska miljön rättvisa och samtidigt erbjuder en speciell restaurangupplevelse.
Möjlighet finns att bedriva fest- och/eller konferensverksamhet. Det finns också en tidigare stallbyggnad (Annexet) som tillhör Dicksonska Palatset och här kan också bedrivas verksamhet om så önskas.
Vi söker en eller flera hyresgäster.

Konceptförslagen ska vara inkomna till Higab senast 16 oktober!

I utvärderingen kommer vi – förutom hur konceptet samspelar med och utvecklar den historiska miljön – lägga vikt vid tidigare erfarenheter av konceptutveckling och kapacitet att framgångsrikt bedriva affärsverksamhet inom området.

Du hittar all information, planskisser och beskrivningar i dokumentet nedan. Vid frågor kontakta affärsutvecklare Anette Persson, anette.persson@higab.se

Konceptförfrågan Dicksonska  Palatset (PDF)

En av festsalarna på familjen Dicksons tid (cirka 1900). Bild: Göteborgs stadsmuseum

Festsalen idag

Entréhallen med trappa