Bjud in till Dicksonska Palatset!

Vill du driva restaurang- och eventverksamhet i några av Göteborgs vackraste lokaler? Oscar Dicksons hus vid Heden, byggt 1862, rustas upp och anpassas för att kunna öppna dörrarna för göteborgarna 2023.

Visionsbild: Liljewall arkitekter

Just nu renoverar vi Dicksonska Palatset, en 1800-talspärla i hjärtat av Göteborg.
Den fristående byggnaden rymmer fantastiska restauranglokaler, en magisk festlokal, vinkällare och konferensytor. När vi slår upp portarna vill vi göra det tillsammans med en aktör som ser möjligheter att skapa en plats för innovativa smakupplevelser, oförglömliga fester och möten mellan människor i en unik historisk miljö.

Dicksonska Palatset erbjuder tillträde till unika interiörer av stor historisk, arkitektonisk och upplevelsemässig betydelse för Göteborg. Huset har varit lite hemligt då det i många år använts för stadens representation men nu är det dags att låta göteborgarna ta del av denna skatt.

Vi söker en aktör med ett spännande restaurangkoncept som också kan erbjuda en större helhetsupplevelse som gör den historiska miljön rättvisa – den minnesvärda festen eller den där speciella konferensen. I källarvåningen planeras för en vinkällare som också bidrar till helheten.
Det finns även en tidigare stallbyggnad (Annexet) som tillhör Dicksonska Palatset och även här finns möjlighet att bedriva verksamhet om så önskas.
Vi söker en eller flera hyresgäster.

Välkommen att lämna konceptförslag!

I utvärderingen kommer vi – förutom hur konceptet samspelar med och utvecklar den historiska miljön – lägga vikt vid tidigare erfarenheter av konceptutveckling och kapacitet att framgångsrikt bedriva affärsverksamhet inom området.

Du hittar all information, planskisser och beskrivningar i dokumentet nedan. Vid frågor kontakta affärsutvecklare Anette Persson, anette.persson@higab.se

Konceptförfrågan Dicksonska  Palatset (PDF)

En av festsalarna på familjen Dicksons tid (cirka 1900). Bild: Göteborgs stadsmuseum

Festsalen idag

Entréhallen med trappa

Mer information om upprustningen av Dicksonska Palatset.