Hoppa till innehållet
Långbord med festklädda människor

Serverat för en stjärna!

År 2023 är restaurangen, festvåningen, salongen, vinkällaren och orangeriet i Dicksonska Palatset redo att möta gästerna. Därför söker vi dig som vill servera en upplevelse som ger eko långt utanför stadsgränsen.

Barmiljö med människor som pratar

Orangerierna och det gamla biblioteket blir en härlig barmiljö. (Visionsbild: Liljewall Arkitekter)

Just nu renoverar vi Dicksonska Palatset, ett storslaget 1800-talshus i hjärtat av Göteborg, ett stenkast från Avenyn.
Den fristående byggnaden rymmer fantastiska restauranglokaler, en magisk festlokal, vinkällare och konferensytor. När vi slår upp portarna vill vi göra det tillsammans med en aktör som ser möjligheter att skapa en plats för innovativa smakupplevelser, oförglömliga fester och möten mellan människor i en unik historisk miljö.

I källarvåningen planeras för en vinkällare som också bidrar till helheten. Det finns även en tidigare stallbyggnad (Annexet) som tillhör Dicksonska Palatset och även här finns möjlighet att bedriva verksamhet om så önskas.

Vi söker en aktör med ett spännande restaurangkoncept som också kan erbjuda en större helhetsupplevelse som gör den historiska miljön rättvisa – den minnesvärda festen eller den där speciella konferensen.

Vi vet att du är en driven eldsjäl med sinne för gastronomi och erfarenhet av att skapa destinationer som attraherar över tid. Det enda vi inte vet är vad du heter.

 

Stort vitt hus med glasorangerier.

Entrén med orangerierna (Visionsbild: Liljewall Arkitekter)

 

Välkommen att lämna konceptförslag!

I utvärderingen kommer vi – förutom hur konceptet samspelar med och utvecklar den historiska miljön – lägga vikt vid tidigare erfarenheter av konceptutveckling och kapacitet att framgångsrikt bedriva affärsverksamhet inom området.

Du hittar all information, planskisser och beskrivningar i dokumentet nedan. Eller kontakta affärsutvecklare Anette Persson, anette.persson@higab.se

Konceptförfrågan Dicksonska  Palatset (PDF)

Så här såg festsalen ut på familjen Dicksons tid (cirka 1900). Bild: Göteborgs stadsmuseum

 

Entréhallen med trappa

Mer information om upprustningen av Dicksonska Palatset.