Hoppa till innehållet
13 december, 2018

Klockföretag till Kronhusbodarna

Nu har klockföretaget Marcels Watch Group flyttat in i Kronhusbodarna i Västra Nordstan. De senaste åren har de gjort sig kända för sin försäljning av högkvalitativa vintageklockor och ur.

Marcels Watch Group drivs av tre entreprenörer i 30-årsåldern som delar intresse för högkvalitativa klockor. Företaget grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på försäljning av vintageklockor och ur via nätet. Tidigare hade de ett showroom på Kyrkogatan, men nu har de öppnat sin första butik i Kronhusbodarna på Postgatan 6 i Västra Nordstan.

– Vi tror att Kronhusbodarna är helt rätt plats för vår verksamhet. Vi ser verkligen fram emot att få växa tillsammans med området, säger Marcels Watch Group.

Förutom att sälja klockor har företaget en klockexpert och legitimerad klockvärderare på plats som utför restaureringar och service. Dessutom säljer de klocktillbehör, både egentillverkade och vintage.

Människor passerar utsidan av Kronhusbodarna på Postgatan

Kronhusbodarnas historia sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Bredvid Kronhuset byggdes då flera mindre hus av trä för bland annat vagnshus, smedja och verkstad åt militären. Alla trähusen försvann dock vid den stora stadsbranden 1746 och ersattes med de stenbyggnader som vi i dag känner igen som Kronhusbodarna. Mot Postgatan byggdes hus med bland annat kontor och bostad åt Artilleriet och Fortifikationen.

Sedan 1970-talet är Kronhusbodarna ombyggda till butiker, verkstäder och café.

Information om Marcels Watch Group!

Kronhusbodarnas historia!

Fler nyheter!