Hoppa till innehållet
21 november, 2016

Julstämning med Kronhusjul

Lördagen 26 november blåser vi igång Kronhusjul. Upplev julstämningen i Kronhuset & Kronhusbodarna med marknad, julsång, tomtebesök, visning av Kronhuset, teckningstävling, historiska gästspel och mycket mer.

Julmarknaden i Kronhuset har över 40 år på nacken och är en tradition för många göteborgare. I år har Higab inlett arbetet med att utveckla julaktiviteterna runt Kronhusgården.  Under Kronhusjul kommer du bland annat att kunna lyssna på julsånger, lära dig hur man tillverkar marsipangrisar och gå på visning i de delar av Kronhuset som stått i stort sett orörda sedan 1600-talet. Varje helg gästas gården av någon av Göteborgs historiska föreningar som gestaltar olika historiska skeenden.

Kronhusjul är också lucka 4 i Julstadens julkalender och 4 december blir det därför lucköppning med bland annat Goch Barbershop Kör.

Hantverkarna i Kronhusbodarna har förstås öppet och erbjuder julklappar av hög kvalitet och i Café Kronhuset kan du ta en fika och vila benen mellan varven.

Kronhusjul pågår i fyra veckor mellan 26 november och 23 december. Sista dagen för julmarknaden är söndagen 11 december.

I år hoppas vi på mer snö till Kronhusjul.

I år hoppas vi på mer snö till Kronhusjul.

Hela programmet för Kronhusjul hittar du här.

Fler nyheter från Higab