Hoppa till innehållet
29 november, 2017

Julstaden invigs på Götaplatsen

I morgon är det dags för invigning av Julstaden. Under eftermiddagen avgår ett fackeltåg med Lucia och över hundra elever från Hvitfeldtskas musikklasser från Gustaf Adolfs Torg till Götaplatsen där ceremonin ska äga rum.

Posiedon-statyn och framsidan av Göteborgs konstmuseum lyser i regnbågens färger.

Julstaden 2013

Redan klockan 16 under torsdagen kommer Julstaden smygstarta. Då tänds den stora julbelysningen i Brunnsparken och det kommer bjudas på varm glögg och pepparkakor. En timme senare startar Julstadens fackeltåg med Lucia och elever från Hvitfeldtskas gymnasium sin vandring genom centrala Göteborg. De startar på Gustaf Adolfs Torg och rör sig bort till Götaplatsen där det blir ett färgsprakande program. Man kommer bland annat att dela ut Vardagshjältepriset för första gången och ljuskonstverket på Göteborgs konstmuseum kommer att tändas upp under ceremonin.

Från och med 30 november kan du också bli guidad genom Julstadens utsmyckning med appen Gothenburg Guides. Julstadspromenaden är tillgänglig fram till 7 januari och tar användaren med från Lilla Bommen till Götaplatsen. Promenaden tar cirka 45 minuter där användaren får veta mer om staden, ljuset och julen.

Nu på lördag den 2 december startar även Kronhusjul, som är en del av Julstaden. Här hittar du bland annat Göteborgs äldsta julmarknad, genuint hantverk och underhållning med historiska inslag för hela familjen.

Information om Kronhusjul!

Fler nyheter!