Hoppa till innehållet
17 oktober, 2016

Julen närmar sig Kronhusgården

Med drygt en månad kvar till första advent är förberedelserna inför Kronhusjul i full gång. Häromdagen anlände den första ”Kronhusboden” till Kronhusgården, en nykonstruerad träbod som bland annat ska användas vid den traditionella julmarknaden.

Den stämningsfulla julmarknaden i Kronhuset är tradition för många göteborgare. Under förra årets julmarknad framkom önskemål om fler verksamheter på gården. Därför har Higab i samarbete med GAJD Arkitekter och Westerbygg Trä AB tagit fram en ny modell på träbod som ska passa in i miljön och erbjuda utställarna en bra bas och möjliggöra försäljning ute på gården. Boden har en flexibel utformning och meningen är att den ska kunna användas för andra evenemang också. I fredags anlände det första exemplaret till Kronhusgården.

Den första "Kronhusboden" anländer till gården.

Den första ”Kronhusboden” anländer till gården.

 

Boden testas.

Boden testas.

Kronhusjul pågår 26 november-23 december och förutom julmarknaden kommer det bli ett antal aktiviteter för stora och små på gården och inne i Kronhuset. Du kan följa förberedelserna på Kronhusjuls facebooksida facebook.com/kronhusjul2016. Vi kommer också att presentera programmet lite längre fram här på Higabs webbplats.

Fler nyheter från Higab