Hoppa till innehållet
22 maj, 2017

Jämställdhetsfestival på Brewhouse

Varför finns det så få kvinnliga producenter i musikbranschen och vad gör branschens aktörer åt detta? Det är huvudämnet när EQ Loves Festival anordnas på Brewhouse den 25 maj.

Mellan klockan 17 och 21 pågår eventet på Brewhouse med paneldiskussioner, mingel och frågestunder. Ämnena kommer kretsa kring jämställdhet inom musikproduktion och de som deltar i eventet är musiker, producenter och andra branschpersoner

Några av deltagarna är Christoffer Berg (som producerat Depeche Mode, Massive Attack, The Knife och Shakira), Robin från Macho Psycho (som producerat Pink, Cher och Justin Timberlake), Annelie Johansson från nätverket 50/50 och Felicia Flack från Record Union/Underdog.

Brewhouses fasadlogga.

Byggnaden vi idag kallar Brewhouse tillkom 1936 då Apotekarnes behövde större lokaler till sin verksamhet. Huset ritades av Folke Bensow och stilen är funktionalistisk i gult tegel med horisontella fönsterband. Fabriksverksamheten flyttade till nya lokaler 1974 och 2004 startade Brewhouse sin verksamhet i huset som nu är ett kreativt centrum för musik-, film- och medieproduktion.

Om EQ Loves Festival!

Fler nyheter!