Hoppa till innehållet
9 maj, 2018

Inspelning av Vår tid är nu i Dicksonska Palatset

I veckan gästades Dicksonska Palatset av tv-teamet till serien Vår tid är nu. I den första säsongen, som visades på SVT förra hösten, förekom flera av Higabs hus. Allt från KTB och Kvibergs Kaserner till Rådhuset och Hotel Eggers.

Ena gaveln av det vita stenhuset Dicksonska Palatset från Parkgatan

Under den första säsongen av SVT-serien Vår tid är nu kunde den uppmärksamme tv-tittaren se flera av Higabs hus skymta förbi. Några av miljöerna som syntes var läsesalen på KTB, kaserngården på Kviberg, den Asplundska tillbyggnaden i Rådhuset och entrén till Hotel Eggers och Redbergsskolan.

Nu pågår inspelningen av den tredje säsongen och den här veckan besökte tv-teamet till serien Vår tid är nu det anrika Dicksonska Palatset.

När det spelas in filmer eller serier i kulturhistoriska miljöer finns det en hel del att tänka på. Inte minst i Dicksonska Palatset som byggdes 1862 och är ett av Higabs byggnadsminnen. Man arbetar därför efter tydliga riktlinjer och har alltid en konservator på plats för att säkerhetsställa att inga skador uppkommer.

Vår tid är nu är ett historiskt drama som tar sin början på fredsdagen 1945 och sträcker sig in i 1960-talet. I rollerna syns bland andra Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt och Mattias Nordkvist.

Tidigare nyhet om Vår tid är nu!

Fler nyheter!