Hoppa till innehållet
31 oktober, 2016

Höstlov i våra hus

Ficklampsvisningar, en dag på Hogwarts, mosaikskapande – för dig som inte nöjer dig med att kura hemma i soffan på höstlovet finns ett antal aktiviteter att välja på i Göteborg. Här är några exempel på vad som är på gång i Higabs hus.

Göteborgs konstmuseum och Konsthallen

Ficklampsvisning: i skenet av ficklampor vandrar vi genom de mörka, tysta salarna när alla andra har gått hem. Kanske ser du något porträtt som följer dig med blicken eller hör ett mystiskt ljud som inte går att förklara. Vi berättar om allt läskigt som hänt på museet genom åren.
Även: Vi designar ansiktsmasker, Skapa i lera, Måla i akryl och Prova på Screentryck
Läs mer om vad som händer på konstmuseet
Läs mer om vad som händer på Konsthallen

Kulturhuset Kåken

Kulturhuset Kåken

Kulturhuset Kåken

Höstlov på Kåken. Bland annat Workshop: Ljusgraffiti – måla med ljus, En dag på Hogwarts, Workshop: 1000 och 1 rytmer – prova på cajón, konsertkväll med Klubb Impuls/Planeta Festival.
Läs mer

Naturhistoriska museet

Höstlovstema sömn. Välkommen till vår pysselverkstad och tillverka en drömfångare av naturmaterial eller gå en tipspromenad och lär dig mer om drömmar och sömn hos både människor och djur.
Läs mer

Röhsska museet

Dans, talkshow och flash mob med K-popdansgruppen Crystalight, Workshop: Skapa mosaiker med Mosaikfabriken.
Läs mer

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket

Läslov. Besök av författaren Ingelin Angerborn, Hemliga klubben 7-9 år, bokklubb Bibblans Bokslukare 10-12 år, teaterlek med Shakespearetema, med mera.
Läs mer

Fler nyheter från Higab