Hoppa till innehållet
9 april, 2018

Higab plockar skräp på städdagen

Onsdag den 11 april deltar Higab på den årliga städdagen i centrala Göteborg. Syftet med arrangemanget är att sätta fokus på nedskräpningsfrågan och uppmuntra invånarna att tänka på var vi slänger vårt skräp.

Städdagen är en del av Trygg, vacker stads kampanj mot nedskräpning och genomförs i år för 13:e året i rad. Från söndag natt till onsdag morgon uteblir den ordinarie städningen på vissa centrala gator för att visa på hur mycket skräp som slängs på gatan. Alla papperskorgar töms dock som vanligt och farligt avfall plockas bort.

Städdagen startar klockan 7 på onsdag den 11 april vid Stora Teatern. Då kommer politiker, tjänstepersoner, fastighetsägare och näringsidkare att gå runt i centrala Göteborg och plocka upp allt skräp som har samlats på gatorna. Även medarbetare och tf vd Lars Björklund på Higab kommer att delta i aktiviteten.

Städdagen är ett samarbete mellan Trygg, vacker stad, Avenyföreningen och Innerstaden Göteborg och alla som vill är välkomna att delta för att bidra till ett renare och mer hållbart Göteborg. Under aktiviteten bjuds det även på liveband, röd matta och fotovägg för alla städhjältar.

Information om städdagen!

Fler nyheter!