Hoppa till innehållet
22 augusti, 2018

Gothenburg Fringe Festival intar Göteborg

I morgon den 23 augusti drar den tredje upplagan av scenkonstfestivalen Gothenburg Fringe Festival igång. Under fem dagar bjuds det på nyskapande musik, teater, dans, stand-up och mycket mer.

Grafisk annonsbild om Gothenburg Fringe Festival 23-27 augusti 2018

Årets festival har premiär på torsdag den 23 augusti och utgår från Stigbergstorget i Majorna, strax bredvid Gathenhielmska Reservatet. Det blir sammanlagt över 150 uppträdanden av alla former och storlekar, från konstnärer runt om i världen. Några av festivalscenerna kan du hitta i Lagerhuset, Sjöfartsmuseet och Musikens Hus.

Gothenburg Fringe Festival inleds med ett unikt framträdande av gruppen String Theory Harp som sedan tidigare har uppträtt på platser som The Walt Disney Concert Hall, The Smithsonian Institute och The Hammerstein Ballroom med Donna Summer. Den 23 augusti kommer de framföra scenkonstverket ”the Opening” tillsammans med regissören Isabel Lagos och operasångaren Kalle Leander från Opera Estrad. Invigningen kommer äga rum vid Gathenhielmska Huset på Stigbergstorget och arrangeras i samarbete med Higab.

Fringe Festival startade i Edinburgh 1947 och har sedan dess vuxit och spridits över hela jordklotet. I dag är det en av världens största scenkonstfestivaler och finns på över 200 platser. 2016 lanserades Gothenburg Fringe Festival och sedan förra året har man Gathenhielmska Reservatet som bas för verksamheten.

Gothenburg Fringe Festival arrangeras den 23–27 augusti.

Årets program Gothenburg Fringe Festival 2018!

Fler nyheter!