Hoppa till innehållet
4 maj, 2018

Göteborgs fotbollförbund till Kvibergs Kaserner

2016 antog Göteborgs Stad en uppdaterad vision av hur Kvibergs Park ska utvecklas de kommande 15 åren. Som en del i utvecklingen står det nu klart att Göteborgs fotbollförbund flyttar sin verksamhet till Kvibergs Kaserner vid årsskiftet 2018/2019.

Den röda tegelportalen till Kvibergs Kaserner

– Att flytta in på Kvibergs Kaserner känns väldigt spännande. Det byggs i princip en helt ny stadsdel runt det gamla militärområdet och det är positivt för oss med närheten till idrotts- och föreningsförvaltningen, en mängd fotbollsplaner och Prioritet Serneke Arena, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborgs fotbollförbund.

Kvibergs Park är ett resultat av att aktörer gemensamt har skapat ett kluster av anläggningar, föreningar och människor inom idrott och hälsa. Området består bland annat av Prioritet Serneke Arena och Kvibergs Kaserner, som ägs och förvaltas av Higab. Den första visionen för Kvibergs Park antogs 1999 och 2016 kom en uppdaterad vision för att motsvara dagens utmaningar och förutsättningar.

Som en del i utvecklingen av området kommer Göteborgs fotbollförbund att flytta från sina nuvarande lokaler på Ullevi till Nedre Kaserngården i Kviberg. Under året kommer Higab att genomföra en lokalanpassning och vid årsskiftet 2018/2019 beräknas förbundet flytta in.

– Detta innebär att vi får tillgång till ändamålsenliga och fina lokaler i en spännande och historisk miljö. Det kommer bli ett lyft för fotbollen och framförallt våra anställda, säger Bert Andersson, ordförande i Göteborgs fotbollförbund.

Information om Kvibergs Park!

Historik om Kvibergs Kaserner!

Fler nyheter!