Hoppa till innehållet
7 februari, 2018

Göteborgs bibliotek får ny app

Nu lanseras en ny app för Göteborgs 25 bibliotek, däribland Stadsbiblioteket och Kulturhuset Kåken. Satsningen innebär att du bland annat kan reservera böcker, få boktips, chatta med en bibliotekarie och gå en guidad visning på Stadsbiblioteket.

Stadsbiblioteket tänt under kvällstid

Under 2016 inleddes ett projekt inom kulturförvaltningen med syfte att satsa på biblioteken som digital arena. En del i projektet var att utveckla en app för besökarna. Bland annat såg man att det fanns ett stort behov på Stadsbiblioteket att erbjuda visningar för grundskolor, gymnasieskolor och SFI-klasser.

Nu lanseras appen Biblioteket där du kan reservera böcker, se lånehistorik, förlänga dina lån, få boktips, chatta med en bibliotekarie och spela quiz. Du kan också gå interaktiva guidade visningar på Stadsbiblioteket, där en visning riktar sig till skolelever och en annan fokuserar på byggnadens konst och arkitektur. Det finns dessutom ett kalendarium med alla evenemang på stadens bibliotek och en karta över Stadsbiblioteket som hjälper dig att hitta böckerna du letar efter.

Appen Biblioteket finns till Chrome och IOS.

Information om Göteborgs biblioteks app!

Fler nyheter!