Hoppa till innehållet
2 oktober, 2017

Göteborgarnas hus i tv-serie

Under året har flera av Higabs hus använts som inspelningsplatser för tv-serien Vår tid är nu. I dag visas premiäravsnittet på SVT.

Göteborgs Stad och Higab får titt som tätt förfrågningar från film- och produktionsbolag som vill hyra något av våra hus till inspelningar. Några av dessa exempel är filmen Tom of Finland som delvis spelades in på Götamässen i Kviberg och Ruben Östlunds The Square som hade Wernerska Villan som en av sina inspelningsplatser.

I dag har SVT-serien Vår tid är nu premiär där flera av Higabs hus förekommer, vilket vi tidigare har skrivit om. De som har använts som inspelningsplatser är till exempel Dicksonska Palatset, Annedalspojkars Hus, Remfabriken, Stora Teatern, KTB Kurs- och Tidningsbiblioteket, Hotel Eggers, Lilla Änggården, Rådhuset, Redbergsskolan och Kvibergs Kaserner.

Flera av husen är byggnadsminnen och därför arbetar Higab alltid efter tydliga riktlinjer. Exempelvis har det funnits konservator på plats för att säkerställa att inga skador har uppkommit.

Vår tid är nu är ett historiskt drama som tar sin början på fredsdagen 1945 och sträcker sig in i 1960-talet. I rollerna syns bland annat Suzanne Reuter, Peter Dalle, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt och Mattias Nordkvist.

Fler nyheter!