Hoppa till innehållet
29 augusti, 2017

Fringe Festival intar Göteborg

På fredag den 1 september startar den andra upplagan av scenkonstfestivalen Gothenburg Fringe Festival. Under fyra dagar kommer det bjudas det på musik, teater och dans i alla dess former.

Affisch/logga till Gothenburg Fringe Festival 2017.

Fringe Festival startade i Edinburgh 1947 och har sedan dess vuxit och spridits över hela jordklotet. I dag är det en av världens största scenkonstfestivaler och finns på över 200 platser. Förra året lanserades Gothenburg Fringe Festival och sedan årsskiftet har man Gathenhielmska Reservatet som bas för sin verksamhet.

Årets festival har premiär fredag den 1 september och kommer att utgå från Stigbergstorget, strax bredvid Gathenhielmska Reservatet. Dessutom kommer det bjudas på musik, teater, dans och andra framträdanden på platser som Lagerhuset, Sjöfartsmuseet och Sockerbruket.

På festivalinvigningen kommer man att presentera det unika konstverket Melting Structure, där byggnadsminnet Gathenhielmska Huset står i centrum. Det är en föreställning i sex scener med nyskriven musik, ljussättning samt texter från Friederike Mayröcker och Lina Hagelbäck. Ett fruset vattenfall kommer att utgöra mittpunkten i verket och symbolisera Gathenhielmska Husets nuvarande roll i stadsmiljön. Konstverket är ett samarbete mellan kreatörer, Gothenburg Fringe Festival, Higab och Wänskaps-Förbundet.

Några av de andra programpunkterna under festivalen är bland annat performance-framträdandet Mutterkreuz, dansföreställningen Mina Jag och KKV:s installation av performance, konst och video. Gothenburg Fringe Festival arrangeras den 1-4 september.

För mer information om Gothenburg Fringe Festival 2017 klicka här!

Fler nyheter!