Hoppa till innehållet
3 april, 2017

Företag inom 3D-bioprinting utökar på Biotech Center

I september 2016 blev CELLINK nya hyresgäster på Biotech Center. Nu utökar de verksamheten.

När CELLINK startade sin verksamhet för drygt ett år sedan blev de det första 3D-bioprintingföretaget i Skandinavien. Sedan dess har de gjort sig kända för att ha skapat ett av världens första universella biobläck, vilket i dag används av några av de mest välrenommerade forskningsinstitutionerna. Ett biobläck kan blandas med levande celler för att skriva ut funktionella mänskliga vävnader och om den framtida forskningen går i rätt riktning kommer man kunna komplettera mänskliga organ i så kallade 3D-bioskrivare.

I september 2016 utökade CELLINK sin verksamhet och gavs då möjlighet att flytta in på Biotech Center. Nu är det klart att de utökar verksamheten igen.

Bilar står parkerade utanför Biotech Center som sträcker sig mot himlen.

I mars 2004 invigdes den tekniskt avancerade anläggningen Biotech Center på Medicinareberget. Liljewall Arkitekter ritade huset som består av fyra huskroppar med en inglasad gård som klättrar upp för berget och ett tvärskepp i glas i samtliga nio våningar. Dessa delar binds samman av trappor och spänger. På gården finns två hisstorn i färgat glas som ger en tydlig karaktär åt det gemensamma gårdsrummet.

Byggnaden är 8 789 kvadratmeter stor och lokalerna är anpassade efter bioteknikföretagens speciella behov. Dessutom har hyresgästerna haft stora möjligheter att själva anpassa kontor och laboratorier efter sina verksamheter.