Hoppa till innehållet

Stöd till hyresgäster med anledning av situationen kring Covid-19

Är du i behov av stöd under coronapandemin? Se information nedan. Du är även varmt välkommen att kontakta din fastighetsförvaltare.

Higab-bil framför tegelbyggnad.

Hyresstöd

Vi fortsätter att ha en nära dialog med våra hyresgäster, då flera verksamheter har drabbats hårt av pandemin med minskade intäkter till följd. Situationen ser dock väldigt olika ut för våra hyresgäster. Vi är därför måna om att hitta lösningar i dialog med varje hyresgäst och gör liksom Göteborgs Stad i övrigt bedömningar utifrån gällande bestämmelser.

Just nu finns inga beslut på hyresrabatter, men inför regeringen ytterligare stödpaket kommer frågan att aktiveras igen. Hittills har Higab beviljat cirka 60 miljoner i hyresrabatter.

Den 17 januari blev det klart att regeringens pandemistöd till idrotten ökas till 120 miljoner kronor, mot tidigare 80 miljoner. Stödet till kultur ökar samtidigt till 180 miljoner, upp från 120 miljoner. Det föreslås också förlängt evenemangsstöd för perioden januari-mars 2022, som kan betalas ut vid inställda evenemang till följd av restriktioner. Denna typ av stöd kräver godkännande från EU-kommissionen, vilket troligen kan ske i början av februari.

Sedan tidigare är det klart att regeringen förlänger omsättnings- och omställningsstödet till företag och statlig ersättning för karensavdrag och karensdagar till egenföretagare.

Välkommen att kontakta dina fastighetsförvaltare om du har några frågor.