Hoppa till innehållet
29 augusti, 2018

Femte året med Tellusfestivalen

Till helgen är det dags för Tellus kultur- och demokratifestival på Rymdtorget i Bergsjön. Det bjuds på spännande och roliga aktiviteter som dans, musik, cirkus, sport, teater och workshops.

Visionsbild av Kulturhus Bergsjön och stråket framför med folk i rörelse

Swecos arkitektritning av Kulturhus Bergsjön

Tellus kultur- och demokratifestival är ett återkommande arrangemang där syftet är att skapa en attraktiv festival för hela Göteborg. I år har festivalen också blivit en demokratifestival. Dels för att uppmärksamma årets val men även visa att det är möjligt att påverka på flera olika sätt.

Under dagen kan besökare bland annat prova på olika idrotter med föreningar från stadsdelen, träffa Göteborgs skateförening, testa på att vara brandman och kolla på olika dansuppträdanden.

Det kommer också att genomföras en workshop med Kulturhus Bergsjön, Sweco och Higab. I väntan på det nya kulturhuset kommer man tillsammans med besökarna att plantera 3 000 vårlökar i slänten vid Rymdtorget. Dessutom anordnas en textilworkshop och det kommer att finnas ett utebibliotek med solstolar och filtar.

Tellus kultur- och demokratifestival är gratis och äger rum på Rymdtorget i Bergsjön den 1 september kl 12-17. Festivalen arrangeras av Göteborgs Stad i samarbete med Higab, Studieförbundet Vuxenskolan, Bergsjön2021, Familjebostäder och Göteborgslokaler.

Information om Tellus kultur- och demokratifestival!

Information om Kulturhus Bergsjön!

Fler nyheter!