Biotech Center

Fastighetsbeteckning:

Änggården 36:1

Byggnadsår:

2003

Adress:

Arvid Wallgrens Backe 20,
413 46 GÖTEBORG

Ursprunglig användning:

Bioteknikverksamhet

Nuvarande användning:

Bioteknikverksamhet

Arkitekt:

Liljewall Arkitekter AB

fastighet_biotech_center

Om Biotech Center

Sedan Göteborgs Stad i slutet av 2001 tog initiativ till ett hus anpassat enbart för forskningsintensiva företag inom biotekniksektorn gick allt väldigt fort. Higab klarade hela processen från projektering till färdigt hus på två år. Senare i mars 2004 invigdes den tekniskt avancerade anläggningen Biotech Center som skjuter ut ur Medicinareberget och öppnar sig mot utsikten i väster.

Läs mer

Anpassas helt efter bioteknikföretag

Liljewall Arkitekter ritade huset som är byggt i stål, betong och glas. Med cirka 16 000 kvadratmeter (8 789 kvadratmeter uthyrningsbar yta) och nio våningar är byggnaden helt anpassad efter bioteknikföretagens speciella behov. Till exempel är ventilations- och övriga tekniksystem specialkonstruerade för att passa de olika laboratorierna. Dessutom har hyresgästerna haft stora möjligheter att själva anpassa kontor och laboratorier efter sina egna behov. Utöver kontoren och laboratorierna finns det flera gemensamma utrymmen, bland annat konferensrum, relaxavdelning, motionsrum och garage.

Byggnaden får en strategisk placering

Hela anläggningen består av fyra huskroppar med en inglasad gård som klättrar upp för berget och ett tvärskepp i glas i samtliga nio våningar. Dessa delar binds samman av trappor och spänger. På gården finns två hisstorn i färgat glas som ger en tydlig karaktär åt det gemensamma gårdsrummet.

På Medicinareberget har Biotech Center nära till både Sahlgrenska sjukhuset och olika företag, vilket skapar kontaktytor till såväl den akademiska världen som det västsvenska näringslivet.

Biotech Center

Biotech Center
Biotech Center
Biotech Center
Biotech Center
Biotech Center
Biotech Center Biotech Center Biotech Center Biotech Center Biotech Center
Se alla fastigheter