Hoppa till innehållet
1 mars, 2018

Faktumgalan på Stadsteatern

För femte året i rad är det dags för Faktumgalan där priser kommer att delas ut för att premiera personer som arbetar mot hemlöshet och socialt utanförskap. Onsdag den 7 mars går galan av stapeln på Stadsteatern.

Årets Faktumgala leds av Peter Apelgren och Petrina Solange och det kommer bjudas på prisutdelning, uppträdanden från artister, fina överraskningar och starka berättelser om människor som försöker hanka sig fram i den värld vi lever i. Det kommer delas ut sju priser i olika kategorier till ett sammanlagt värde av 500 000 kronor, där syftet är att premiera personer som arbetar mot hemlöshet och socialt utanförskap.

Vinnarna utses av en namnkunnig jury, förutom Faktumpriset som Faktumförsäljarna själva delar ut. Allt överskott från galan går till Faktums verksamhet för att ge personer i hemlöshet och socialt utanförskap ett arbete.

Framsidan av Stadsteatern som är byggd i gult tegel

Stadsteatern byggdes 1934 och ritades av arkitekt Carl Bergsten. Byggnaden har en unik blandning av art deco, klassicism och modernism. Interiören är formad enligt ett geometriskt tema. Räta vinklar, bågar och cirklar kommer igen i många av byggnadens offentliga rum.  När den invigdes var den, utifrån ett tekniskt perspektiv, en av Europas mest moderna teatrar och den som stod bakom scenkonstruktionen var regissören Knut Ström. Han utformade bland annat ett scenmaskineri med en sänkbar scen, vilket innebar att man övergav tanken att bygga en fast dekor i scengolvet. Stadsteatern är sedan 2017 byggnadsminne.

Information om Faktumgalan!

Fler nyheter!