Hoppa till innehållet
16 augusti, 2017

Ett steg närmare att ersätta Scandinavium

Var ska ersättningsarenorna för Scandinavium och Lisebergshallen placeras? Nu har en delrapport lämnats in där man förordar två olika förslag.

Spårvagn åker förbi Scandinavium. I bakgrunden syns Gothia Towers.

Higab har tidigare skrivit om stadsledningskontorets pågående utvecklingsarbete av Göteborgs evenemangsområde. Higab är en del av projektgruppen och har utvecklingen av de två nya arenorna som huvudfokus. De ska ersätta Scandinavium, som inte lever upp till de krav som dagens evenemang ställer, och Lisebergshallen, som ska rivas för att ge plats för bygget av Västlänken.

I utredningsarbetet har projektgruppen undersökt en mängd olika placeringsalternativ för arenorna. Det ledde till en utvärdering av fyra placeringar sett utifrån 20 olika kriterier. Nu är förslaget att man ska rikta in sig på två av dem. Förslaget är att placera arenorna antingen söder om Valhallagatan eller norr om Valhallagatan. Dessutom har man kommit fram till att A-hallen i Valhalla Sport behöver ersättas oavsett vilken placering arenorna får. I båda förslagen ligger arenorna bredvid varandra och bildar en helhet.

I slutet av 2017 kommer en slutrapport för projektet att presenteras.

Evenemangsområdet sträcker sig från Ullevi i norr till Lisebergs södra parkering. I den här utredningen fokuserar man på sträckan mellan Ullevi och Scandinavium.

Delrapporten!

Tidigare nyhet om evenemangsområdet!

Fler nyheter!