Hoppa till innehållet
22 december, 2016

En välbesökt Kronhusjul

Nu går årets Kronhusjul mot sitt slut. I nästan en månad har det varit full aktivitet på Kronhusgården, med marknad, julsånger, historiska gästspel med mera. Vi tackar alla göteborgare och turister vi mött de här dagarna och som hjälpt till att sprida julstämning. Här är en kort summering.

26 november blåstes Kronhusjul in. Julmarknaden pågick fram till tredje advent och drog som vanligt många besökare. Både Tomten och Lucia gästade marknaden och var uppskattade inslag. På helgerna har Göteborgs historiska föreningar förgyllt gården med sina historiska gestaltningar.

4 december uppmärksammades Kronhusjul med lucköppning i Julstadens adventskalender. 40 visningar av Kronhusets orörda rum har genomförts och dragit många historieintresserade deltagare.

Helgen 16 och 18 december svängde det loss ordentligt i Kronhuset då först ”Hela Kronhuset dansar” och sedan ”Hela Kronhuset sjunger” gick av stapeln. Det blev allt från dansworkshops och historisk dansuppvisning till stämningshöjande skönsång från Svenska Popkören, Goch Barbershop Kör och Brunnsboskolans Flickkör. Besökarantalet på Kronhusgården under Kronhusjul har i skrivande stund varit över 55 000 personer. Här nedan ser du ett bildspel från de senaste veckorna.

P.S. Glöm inte att du kan köpa fina julklappar hos hantverkarna i Kronhusbodarna fram till och med 23 december!

Kronhusjul 2016

Besökare på Kronhusjul står lutade över bord med små tygtomtar.
Folkmyller på julmarknaden inne i Kronhuset.
Folkmyller på Kronhusgården och runt julbodar.
Män i äldre militärklädsel visar upp kanon för besökare.
Skrattande man i äldre militärklädsel.
Dansuppvisning på scen inne i Kronhuset.
Granris och ljusslingor ligger på marken på Krohusgården.
Besökare på Kronhusjul står lutade över bord med små tygtomtar. Folkmyller på julmarknaden inne i Kronhuset. Folkmyller på Kronhusgården och runt julbodar. Män i äldre militärklädsel visar upp kanon för besökare. Skrattande man i äldre militärklädsel. Dansuppvisning på scen inne i Kronhuset. Granris och ljusslingor ligger på marken på Krohusgården.