Hoppa till innehållet
17 augusti, 2017

Det vankas hästfeber i Göteborg

Snart kommer Göteborg att fyllas med ryttare, kuskar och hästar från hela Europa. På måndag den 21 augusti startar Longines FEI Europamästerskap i ridsport.

Under hela nästa vecka kommer hela staden att förvandlas till en arena med tävlingar och aktiviteter på platser som Ullevi, Heden och Slottsskogen.

I slutet av juli, efter den sista Håkan Hellström-spelningen, startade man arbetet med att förvandla Ullevi till en ridsportarena. Sedan dess har man hyvlat bort gräsmattan, lagt på en bottenplatta med makadam och spridit ut en specialblandad fibersand för att få till en hopp- och dressyrbana i världsklass. Dessutom har det anlagts en uppvärmningsbana, VIP-paviljong och temporär läktare inne på arenan. Även Heden och Slottsskogen fungerar som arenor under Europamästerskapet.

Ett stenkast bort på Valhalla IP kommer det finnas uppvärmningsbanor och stallområde. Av de cirka 600 hästar som kommer till Göteborg ska 300 uppstallas på Valhalla IP. Övriga hästar kommer att placeras i stallområden i Scandinavium och på Heden.

EM i ridsport genomförs vartannat år och samlar 300 av Europas bästa ryttare och kuskar inom hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr. Evenemanget pågår mellan den 21 och 27 augusti och genomförs i nära samverkan mellan Got Event, Svenska Ridsportförbundet och Göteborg & Co. De av Higabs arenor som används under mästerskapet är Ullevi, Scandinavium och Valhalla IP.

Fler nyheter!